Kalatoitude retseptid

KALAPÄEVA RETSEPT | Vürtsine kalakarri 

Pille Enden, 24. oktoober 2019, 08:35
Vürtsine kalakarri Foto: Jaan Heinmaa
Parajalt vürtsine ja aromaatne roog valge kala, juurviljade ja spinatiga on jahedal ajal tõhus soojendus. Kastme teevad tummiseks püreeritud juurviljad ja aasiapärast mekki lisab kookospiim. Serveeri aurutatud riisi ja/ või lameleivaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Rohelise tšilli kaun
200 g Juurseller
2 tk Porgand
4 spl Õli
1 tl Sinepiseemned
12 tk Karrileht
3 cm jupp Ingver
1.5 tl Jahvatatud köömned
1 spl Tomatipüree
7.5 dl Kalapuljong
1 dl Kookospiim
600 g Valge kala filee (nt koha, tursk vm)
50 g Spinatilehed
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Serveerimiseks sidrunisektorid

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Poolita tsillikaunad, eemalda seemned ja haki peeneks. Koori juurseller ja porgandid, lõika u 2-3 cm kuubikuteks.

2. Kuumuta poti põhjas õlis sinepiseemneid ja karrilehti, kuni seemned hakkavad prõksuma. Lisa sibul ja hauta 6-7 minutit.

3. Lisa riivitud ingver, küüslauk, tsilli, köömned ja sool. Hauta 4-5 minutit, lisa siis juurseller, porgand, tomatipüree ja puljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta u 15 minutit või kuni seller ja porgand on pehmed.

4. Tõsta kastmest 4-5 selleri- ja samapalju porganditükke välja. Püreeri need saumikseriga püreeks ja pane kastmesse tagasi. See annab kastmele tummise konsistentsi.

5. Kalla kastmesse kookospiim, pane ribadeks rebitud spinat ja suupärasteks tükkideks lõigatud kala. Kata pott kaanega  ja hauta 4-5 minutit või kuni kala muutub valgeks. Kui vaja, siis maitsesta veel rooga soolaga. Serveerimisel pigista peale sidrunimahla.

Samal teemal

27. oktoober 2019, 13:52
10 RETSEPTI LÕHEST: kasuta praegu odav kala nutikalt ja turvaliselt toitudes ära