Söö suppi.Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
20. september 2020, 17:44

SALEDAMAKS 1. DETSEMBRIKS! Proovi 5 kerget elustiili muutust (6)

Tee saledama piha poole saab alguse pisikestest igapäevastest muudatustest, leiab Austraalia dieediasjatundja Suzie Burrell, ks pooldab loomulikku kaalulangetust. Tema sõnul on just nendel lihtsal viiel nipil kaugeleulatuvad tagajärjed, sest nii saad lahti hulgast nähtamatutest kaloritest, mille omastamist sa sageli ei tajugi. 

Suzie sõnul on vaja  lõpetada äkkdieedid ja teha oma söömise strateegiates (nii ta just seda nimetab) mõned olulised muutused, vahendab Daily Mail. Viskame neile siis kriitilisema pilgu peale. 

1. Söö tugevam hommikueine. 

Eriti need, kes teevad hommikuti trenni, peaks valima tõhusama hommikusöögi. Se peaks sisaldama ohtralt proteiini ja kiudaineid, mitte suhkruid. Munad, banaan, roheline smuuti, juuretisega leib - need peavad kõhus kauem vastu ning keskhommikune nälg ei tule nii kurjalt kummitama. 

miinuseks on aga see, et mitte kõik inimesed ei suuda hommikul vara süüa. Äkki aga teha siis hommikueinest väga varajane lõuna? Niiöelda brunch? Söö see näiteks kell 11, nii pole sa kella 14 nii näljane, et võiksid süüa terve elevandi ja siis veel veidi. Kell 14 aga võta midagi väga kerget, nagu näiteks veidi salatit. 

2. Unusta piimaga kohvijoogid

Sellega saab ainult nõustuda. Lähene sellele nestele nagu ehtne itaallane - cappuccinosid jms teisi piimaga kohvijooke juuakse ainult hommikul. Hiljem eelista musti mõrudaid variante.

Kahtled? Pea meeles, et keskmine cappuccino sisaldab kuni 200 kilokalorit, sõltuvalt tassi suurusest ja piima rasvaastmest. Ei, see pole perfektne magustoit peale lõunat - see on asi, mis teebki su paksuks. Võta magustoiduks hoopis espresso, mis su meeled seedimisest taas üles äratab.

Lisaks teeb cappuccinodest-lattedest loobumine head su rahakotile. 

3. Söö enne kella 13

Selleks, et päeva teises pooles end rämps- jms toidust mitte ümaraks süüa, sest nii jube nälg on, soovitab Suzie lõunatada kindlasti enne 13. Nii püsib su veresuhkur peale hommikueinet veel parajal tasemel.

Vali lõunaks kas oma õhtusöögi ülejäägid või siirdu kohta, kus pakutakse salateid ja suppe. Kergem toit - vähem unisust pärastlõunal. 

4. Tee õhtusöök pooleks

Õhtul pole sugugi kasulik nii palju süüa, kui me seda teha tavatseme. Söö vaid pool portsjonit. Lähed magama kergema kõhuga ning oled hommikul oma suuremaks eineks mõnusalt ja vajalikult näljane. 

Õhtul aga söö midagi väga kerget, niiet vaigistad vaid nälja. 

5. Söö päevas kindlasti ühe toidukorrana suppi või salatit

Nii võid olla kindel, et saad piisavalt toitaineid ning ei pinguta kaloraaži osas üle. Eelista kindlasti taimseid suppe, mis pole vahukoorega kohevaks klopitud. Salatite osas ole ettevaatlik kreemiste kastetega ja vali midagi vinegreti-laadset.