Küpsetised

PÄEVARETSEPT | Lihtne sibulapirukas köömnetega 

Tiina Lebane, 25. oktoober 2019, 08:29
Lihtne sibulapirukas köömnetegaFoto: Jaan Heinmaa
Sibulapirukas maitseb alati ning nii soojalt kui ka külmalt. Selle piruka jaoks ei ole vaja sibulaid enne pannil läbi praadida, sest ahjus küpsemine toob toorelt kibeda mugula varjatud magusa maitse niigi esile. Seetõttu piisab, kui hakid sibula võimalikult peeneks. 

Koostisosad
PIRUKAPÕHI
3 dl Nisujahu
80 g Külm või
0.5 tl Sool
1 tk Muna
1 spl Külm vesi (vajadusel)
PEALE
250 g Sibul
3 tk Muna
200 g Hapukoor
1 spl Kartulitärklis
1 spl Köömned
1 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud muskaat
0.5 tl Must pipar

Valmistamine

8-12 tk 1. Haki külm või ja jahu puruseks seguks, lisa sool ja muna ning sõtku tainaks. Kui vaja, lisa supilusikatäis külma vett. Suru tainas võiga määritud 24 cm pirukavormi põhja ja külgedele ning tõsta vähemalt 30 minutiks külmkappi.

2. Vahepeal koori sibulad ja haki peeneks. Klopi munad koos hapukoorega lahti, lisa sibulahake, kartulitärklis ja maitseained ning sega läbi.

3. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Võta pirukavorm külmkapist välja ja torka tainas kahvliga tihedalt auklikuks. Eelküpseta põhja 180-kraadises ahjus 7–8 minutit.

4. Seejärel vala sibula-köömnesegu peale ja küpseta veel 40–45 minutit, kuni pirukas on pealt kenasti kuldne ja küps.