Kana maapähklikastmes Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
18. oktoober 2019, 09:51

PÄEVARETSEPT | Kana maapähklikastmes valmib kiirelt

Kreemine ja rikkaliku maapähklimaitsega kana nuudlitega serveerituna on üsna kiirelt roog, mistõttu argõhtuks igati sobiv. Rooga võib serveerida ka aurutatud riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
REKLAAM
2 tk Küüslauguküüs
400 g Kanafilee
200 g Suvikõrvits
1 tk Punane paprika
1 spl Rapsiõli
1.5 dl Maapähklivõi
0.75 dl Sojakaste
2 dl Kanapuljong
2 tl Pruun suhkur
2 spl Laimimahl
2 dl Hakitud koriander
Sool
SERVEERIMISEKS
3 spl Hakitud maapähklid
300 g Spagetid, linguine vm meelepärane pasta

Valmistamine

1. Koori ja haki küüslauguküüned. Lõika kanafilee 2 cm kuubikuteks, riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Poolita paprika, eemalda südamik ja seemned, lõika peeneteks ribadeks.

2. Kuumuta kastruli põhjas õlis küüslauk kiiresti läbi, lisa kanatükid ja pruunista. Pane potti suvikõrvits ja paprika ning sega kanaga läbi.

3. Lisa maapähklivõi, sojakaste, puljong ja pruun suhkur. Sega läbi ja hauta kuni kana on küps, 12-15 minutit. Lisa 1 dl hakitud koriandrilehti ja maitsesta soola ning laimimahlaga.

4. Vahepeal keeda pasta, nõruta ja serveeri kastmega. Puista peale ülejäänud koriandrilehed ja maapähkleid.