Kana maapähklikastmes Foto: Jaan Heinmaa
18. oktoober 2019, 09:51
PÄEVARETSEPT | Kana maapähklikastmes valmib kiirelt
Kreemine ja rikkaliku maapähklimaitsega kana nuudlitega serveerituna on üsna kiirelt roog, mistõttu argõhtuks igati sobiv. Rooga võib serveerida ka aurutatud riisiga.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
REKLAAM
2 tk Küüslauguküüs
400 g Kanafilee
200 g Suvikõrvits
1 tk Punane paprika
1 spl Rapsiõli
1.5 dl Maapähklivõi
0.75 dl Sojakaste
2 dl Kanapuljong
2 tl Pruun suhkur
2 spl Laimimahl
2 dl Hakitud koriander
Sool
SERVEERIMISEKS
3 spl Hakitud maapähklid
300 g Spagetid, linguine vm meelepärane pasta
REKLAAM
2 tk Küüslauguküüs
400 g Kanafilee
200 g Suvikõrvits
1 tk Punane paprika
1 spl Rapsiõli
1.5 dl Maapähklivõi
0.75 dl Sojakaste
2 dl Kanapuljong
2 tl Pruun suhkur
2 spl Laimimahl
2 dl Hakitud koriander
Sool
SERVEERIMISEKS
3 spl Hakitud maapähklid
300 g Spagetid, linguine vm meelepärane pasta
Valmistamine
1. Koori ja haki küüslauguküüned. Lõika kanafilee 2 cm kuubikuteks, riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Poolita paprika, eemalda südamik ja seemned, lõika peeneteks ribadeks.
2. Kuumuta kastruli põhjas õlis küüslauk kiiresti läbi, lisa kanatükid ja pruunista. Pane potti suvikõrvits ja paprika ning sega kanaga läbi.
3. Lisa maapähklivõi, sojakaste, puljong ja pruun suhkur. Sega läbi ja hauta kuni kana on küps, 12-15 minutit. Lisa 1 dl hakitud koriandrilehti ja maitsesta soola ning laimimahlaga.
4. Vahepeal keeda pasta, nõruta ja serveeri kastmega. Puista peale ülejäänud koriandrilehed ja maapähkleid.
Kommentaarid (0)