Sügisene ühepajatoit veisehakklihagaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
16. oktoober 2019, 08:27

Sügisene ühepajatoit veisehakklihaga

Külmad ilmad toovad meie kööki tagasi kõikvõimalikud pajaroad, kas pole tore! Selles peedipunases ühepajaroas on piisavalt nii köögivilju, hakkliha kui isegi ka makarone. Õrnrohelised Rooma salati ribad lisavad punasele potitäiele värsket värvi ja maitset. 

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
70-80 minutit

Koostisosad
2 tk Keskmine sibul
2 tk Suur küüslauguküüs
350 g Nuikapsas
500 g Kartul
500 g Toores peet
15 g Või ja oliiviõli (2 spl) praadimiseks
2 tl Köömned
1 spl Suhkur
4 spl Õunaäädikas
6 dl Aedviljapuljong
2 tk Loorberileht
Sool
Must pipar
400 g Veisehakkliha
100 g (Teokarbi)pasta
1 tk Väike Rooma salat
Serveerimsieks hapukoor (soovi korral)

Valmistamine

1. Valmista ette kõik köögiviljad: puhasta ja haki sibulad ja küüslaugud ühte kaussi; koori nuikapsas, peedid ja kartulid, lõika nuikapsas ja peedid kangideks ning kartulid 4 sektoriks teise kaussi.

2. Kuumuta poti põhjas võid ja õli ning prae sibula-küüslaugutükid klaasjaks. Lisa köömned ja 1 sl suhkrut ning kuumuta segades 1 minut. Vala potti kõik köögiviljad ja kuumuta segades paar minutit. Lisa äädikas ja puljong, loorberilehed ja soola-pipart. Hauta kaane all umbes 20 minutit, kuni peet hakkab pehmenema. Nüüd lisa hakkliha, sega läbi ja hauta rooga veel umbes 15 minutit.

3. Vahepeal keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja lisa valmis roa hulka. Maitsesta roog lõplikult soola, pipra ja vähese suhkruga. Haki Rooma salat ribadeks ja puista roale. Soovi korral paku juurde soola ja pipraga maitsestatud hapukoort.