Kanafileeribad

Foto: kollaaž: (4 x Jaan Heinmaa, Tuuli Mathisen, Mari-Liis Ilover)
Linnuliha retseptid
27. juuli 2022, 10:07

MAITSVAT KANANAGITSATE PÄEVA: valmista ise kodune kiirtoit, mis on oluliselt vähem rasvane ja märksa maitsvam!

Kananagitsad on üks kiirsöögikohtade lemmikuid, ent neid saab vähese vaevaga ka kodus ise teha. Tulemus saab igal juhul tervislikum ja maitsvam! 

Klikka retseptil: Kananagitsad kamaga 

Kananagitsad kamaga Foto: Jaan Heinmaa

Maitsvad suupisted lastele või kogu perele. Kamaga valmistatult saad kõigile tervislikud ampsud. On imehead mädarõikase dipikastmega.

Klikka retseptil: Maisijahuga paneeritud kananagitsad 

Maisijahuga paneeritud kananagitsad Foto: Tuuli Mathisen

Esmalt keefiris või jogurtis piimhappebakterite toel pehmeks saanud kanafilee muutub küpsedes kuldse krõbeda maisikooriku ning mahlase sisuga suupisteks. Filee võid keefiri sisse marineerima panna sel juhul juba eelmisel õhtul.

Klikka retseptil: Kananagitsad tüümianiporganditega 

Kananagitsad tüümianiporganditega Foto: Mari-Liis Ilover

Kananagitsad on lastega peredes nõutud kraam. Neid ise teha pole mingi kunst, aga selles, mis kodutehtud nagitsa sees on, võib küll kindel olla: puhas kanafilee, massi sidumiseks veidi kaerahelbeid, maitseks kuivatatud peterselli ja sutsuke soola ning paneerimiseks maisihelbeid. Nii lihtne see ongi! Nagitsate kõrvale sobivad hästi ahjus röstitud tüümianimaitselised porgandikangid.

Klikka retseptil: Kana- ja lillkapsanagitsad 

Kana- ja lillkapsanagitsad Foto: Jaan Heinmaa

Lihtsad ja head suupisteampsud igale peolauale. Valmista neid nii kana kui ka köögiviljadega, viimastega saad tervislikumad ampsud. Serveeri dipikastmega.