Toiduuudised

Mess tahab vaadata toidutehnoloogia tulevikku 

Toidutare, 15. oktoober 2019, 15:08
Kokkade žüriiFoto: Marek Metslaid
23.-25. oktoobrini toimub Eesti Näituste messikeskuses järjekordne toidumess, kuhu oodatakse tuhandeid Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate ning paljude sidusalade esindajaid ning ka toiduprofessionaale lähinaabrite juurest. 

Tänavu on uuendusena väljas innovaatiliste tehnoloogiliste lahenduste pakkujad ning uuendatud on messil ka joogiala, on kirjas meediale saadetud teates. 

Messi raames toimuvad ka kokkade võistlused. 25. korda selgub Eesti aasta koka tiitlivõitja, noorkokk 2019 tiitlite võistlevad 12 ametikooli õppurit.
Lisaks kuulutatakse välja aasta kokaraamat 2019. Toimub ka tordivõistlus, mis pühendatud leivaliidu 30. sünnipäevale. Messi kolmel päeval hinnatakse käesoleva aasta jõulutooteid.

Osaleda saab mitmel põneval seminaril, millest üks keskendub toidukaubandusele ning teine HoReCa sektorile. Lisaks toimub esimesel messipäeval Eesti Leivaliidu juubelikonverents „Rukkileiva olevik ja tulevik“, neljapäeval Eesti Toiduainetööstuse Liidu 6. Koostöö konverents „Muutused viivad edasi“ ning viimasel messipäeval kooli- ja lasteaiatoitlustajate teabepäev. Seminaridel ja konverentsidel osalemiseks on vajalik eelregistreerimine.

Messil osalevad lisaks Eesti ettevõtetele ka Läti, Leedu, Soome, Taani, Rootsi, Itaalia firmad. Vahendajate ja esindajate stendidest leiab tooteid kogu maailmast.

Järjekorras 27. korda toimuval toidumessil osaleb ligi 200 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 7000 toiduala liidrit, otsustajat ja ala uustulnukat. Tallinna Toidumess on suunatud vaid ärikülastajatele, toiduala spetsialistidele. Profexpo Oü on toidumesside korraldaja aastast 1993.

Samal teemal

5. september 2019, 21:00
KAS MEIE TULEVIK? Stockholmi toidumessil arutleti inimliha söömise üle
27. oktoober 2018, 15:22
Meisterlikult valmistatud vutt tõi Vladislav Borovikile aasta koka tiitli
26. oktoober 2018, 09:31
Aasta noorkokk käib tippkokast isa Rudolf Visnapuu jälgedes
25. oktoober 2018, 14:52
Aasta kokaraamat ülistab soolaseid ja magusaid suppe