Toiduuudised

Tervisliku hommiku kõhutäide: toortatrajahust sõrnikud (2)

Kristi Rebane, 19. oktoober 2019, 06:25
Nädalavahetusel, kui hommikud on laisemad ja kohvitassi taga üles ärkamiseks aega rohkem, võiks kindlasti kohupiimakotlettide ehk sõrnikute küpsetamise ette võtta. Foto: Kristi Rebane
Nädalavahetusel, kui hommikud on laisemad ja kohvitassi taga üles ärkamiseks aega rohkem, võiks kindlasti kohupiimakotlettide ehk sõrnikute küpsetamise ette võtta. Veidi põnevama maitse annab neile hõrgutistele tatrajahu.

Sõrnikud:

  • 600 g teralist väherasvast kohupiima
  • 3 munakollast
  • 3 sl suhkrut
  • 6 kuhjaga supilusikatäis toortatrajahu
  • 0,5 tl soola
  • praadimiseks õli

Serveerimiseks:

  • mett
  • moosi või marju
  • hapukoort või maitsestamata jogurtit

Valmista sõrnikuid nii:
1. Sega kõik sõrnikute koostisosad ühtlaseks tainaks ja lase 15 minutit seista.
2. Vormi tainast käte vahel 13–14 sõrnikut ja prae need võimalusel kahel pannil ehk kõik korraga madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldseks.
3. Pane pannidele kaaned peale ja lase sõrnikutel madalal kuumusel seestki valmis küpseda.
4. Serveeri sõrnikuid soojalt koos meelepäraste lisanditega.

Sõrnikud valmivad 30 minutiga!

Samal teemal

6. oktoober 2019, 16:18
RETSEPT | Slaavi köögi kullavaramu: sidrunimekiga linnupiimakommid
5. oktoober 2019, 17:04
Ruttu ahi sooja! Odrajahu-keefirikarask loob mõnusa nostalgia
6. juuli 2019, 15:29
RETSEPT | Kohupiima-mustasõstrakreem magusa kamahapukoorega