Toiduuudised

Mida õhtuks süüa teha? Valmista perele üllatusega argised kotletid! 

Kristi Rebane, 15. oktoober 2019, 06:55
Mahlastel vahemereliste nootidega kotlettidel on täidiseks mozzarella ning mõnusa lisanüansi annavad päikesekuivatatud tomatid. Foto: Kristi Rebane
Kotletid on toidulaual alati oodatud, eriti tore aga, kui pakud perele tuttavaks saanud maitsele vahelduseks midagi teistsugust. Mahlastel vahemereliste nootidega kotlettidel on täidiseks mozzarella ning mõnusa lisanüansi annavad päikesekuivatatud tomatid. Kõrvale valmista kas kartuleid, riisi või köögivilju ning ära unusta salatit.

Vahemerelised kalkunikotletid mozzarella’ga

Vaja läheb (neljale):

  • 1 sibul
  • 1 rammus küüslauguküüs
  • 8 päikesekuivatatud tomatit
  • 8 värske basiiliku lehte (või 1 tl kuivatatult)
  • 450 g kalkuni hakitud kintsuliha
  • 2 sl tatrajahu (sobib ka riivsai või nisujahu)
  • 125 g mozzarella't (eelista mozzarella-kirsse)
  • soola ja musta pipart
  • praadimiseks õli

Samal teemal

Valmista kotlette nii:
1. Koori ja haki sibul ning küüslauk, haki peenelt ka päikesekuivatatud tomatid ning rebi basiilik tükkideks.
2. Prae sibul õlis klaasjaks, lisa küüslauk ja kuumuta veel minutike.
3. Sega sibul-küüslauk, tomatid ja basiilik hakklihaga, viimasena lisa jahu. Maitsesta kotletitainast soola ja värskelt purustatud musta pipraga.
4. Võta suure supilusika jagu tainast ja vajuta käes lapikuks. Peida tainasse tükike mozzarella’t või üks mozzarella-kirss ning mätsi lihasegu korralikult juustu ümber, et see sulades välja ei voolaks. Vormi selliselt kõik kotletid.
5. Prae kotletid pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja lase siis madalal kuumusel kaane all valmis haududa. Teine võimalus on panna kotletid ahjuvormi ja küpsetada neid 180kraadises ahjus 15 minutit.

Toit valmib 35 minutiga!