Kui igatsorti uuema aja õunakookidest on isu täis saanud, tasub proovida vanu häid nostalgilisi õunakooke, mida juba meie emad ja vanaemad tegid. Liiati on täna rahvusvaheline õunakoogi päev!

Klikka retseptil: Vanaema ploomi-õunakook
Imehea hapukas sügisene puuviljakook säilib mahlasena mitu head päeva. On parim loomulikult kodumaiste puuviljadega. Tervislikumat varianti soovides kasuta tainas speltajahu.
Klikka retseptil: Keefiri-õunakook
See on üks Toidutare populaarsemaid retsepte. Sega ained kaussi, vala segu plaadile, küpseta ja söö soojalt. Hea kook argiõhtuks, kui külalised kohe-kohe tulemas.
Klikka retseptil: Õhuline õunakook
Sügisel küpseta õhulist õunakooki, kevadel asenda õunad rabaraberiga. Hapu ja magus klapivad hästi kokku.
Klikka retseptil: Vanaema Vilma õunakook
Klikka retseptil: Seitsmelusikakook ehk õunakook
Selle retsepti järgi saad lihtsalt ja kiirelt küpsetada maitsva plaadikoogi, kui tuleb peale magusaisu või uksest astuvad sisse ootamatud külalised.
Klikka retseptil: Pariisi õunakook
Väga maitsev kuldkollane kook, mis tänu suurele õunakogusele on mahlakas ka paari päeva pärast.
Klikka retseptil: Õuna-kohupiima plaadikook
Lihtne ja maitsev kook. Mida ettevaatlikumalt munavalgeid segada, seda õhulisemaks jääb kohupiim.
Klikka retseptil: Vanaema õunapirukas
Mandlikattega õunapirukat paku koos vanillikastmega.
Klikka retseptil: Suussulav õunapirukas
Mõisaproua õunapirukas on klassika, kus ei koonerdata millegagi. Seda on tunda ka maitsest, see lihtsalt sulab suus. Kogus 20 lõiku.
Klikka retseptil: Suur õunapirukas Kreeka pähkli kreemiga
Suur ja krõbe lehttaina-õunakook, mille teeb hõrguks pähklikreem.
Kommentaarid (0)