Kes tahab, võib neid õhulisi rasvaines küpsetatud pallikesi lihtsalt pontšikuteks nimetada. Itaalias ja ka mujal maailmas nimetatakse neid maiuspalu aga zeppole’deks.
Laias laastus on tegemist lihtsa tänavatoiduga, mida serveeritakse kas tuhksuhkruga üleraputatult või mis täidetakse moosi, keedu- või šokolaadikreemiga. Kõrvale serveeritakse meelepärast kastet. Värskelt valminuna on zeppole’d pealt krõbedad ja seest pehmed. Valmistamise retsepte on väga erinevaid, need varieeruvad nii kergitusainete kui ka teiste komponentide osas. Traditsiooniliselt näeb zeppole retsept ette ricotta-kohupiima. Viimast nimetatakse sageli ka nende pallikeste õnnestumise salajaseks koostisosaks.
Neid küpsetisi saab lihtsasti valmistada ka kodustes tingimustes, kasutades frittimiseks pisikest sügavat potti, mis on täidetud õliga. Ole aga küpsetamisel ettevaatlik, sest õli on väga kuum.
Kommentaarid (0)