Krõbedad kardemonikuivikud, kui tunned vastupandamatut isu midagi head krõbistada
4.5 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Purustatud kardemon
Sool
100 g Või
1 dl Külm vesi
Valmistamine
30-32 tk
1. Pane ahi 225 kraadi peale sooja.
2. Mõõda kuivained kaussi ja sega läbi. Lisa külm või ja haki puruseks seguks. Siis lisa külm vesi ja sega kohe tainaks. Jaga tainas 15-16 osaks ja vormi need käte vahel pallideks.
3. Tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskel 10-12 minutit. Seejärel poolita pallid ettevaatlikult kahvliga (et servad jääksid "karvased") ahjuplaadile ja küpseta veel umbes 5 minutit või kuni kuivikud on kenasti pruunikad. Siis keera kuumus maha, tee ahjuuks paokile (pane näiteks puulusikas vahele, et uks oleks vaid natuke avatud) ja kuivata jääkkuumuses umbes 30 minutit.
4. Lase kuivikutel täielikult maha jahtuda, pakenda õhukindlalt ja tarbi ära umbes kuu jooksul.
NB! Toimetuselt: veganversiooni jaoks asenda või kookosrasvaga. Võta aga kookosrasva natuke vähem, nii 75 grammi ja suurenda natuke veekogust, kuna või sisaldab rohkem vett.
Kommentaarid (0)