PÄEVARETSEPT KALAPÄEVAKS| Kausi-suši (chirashi sushi) (1)
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
200 g Porgand
3 spl Riisiäädikas (pluss 1 spl)
200 g Pruunid šampinjonid
2 spl Sojakaste
2 tk Muna
2 tl Suhkur (pluss 1 spl)
1 tk Värske kurk
2.5 dl Keetmata suširiis
1 tl Sool
Valmistamine
1. Alusta lisandite ettevalmistamisest. Koori porgandid, lõika õhukesteks viiludeks ja keeda 5–7 minutit väheses vees, kuhu oled lisanud 1 sl riisiäädikat. Viiluta šampinjonid ja kuumuta teise poti põhjas koos sojakastmega läbi.
2. Klopi munad koos 2 tl suhkru ja näpuotsa soolaga lahti, vala õrnalt õlitatud pannile ja prae omlett madalal kuumusel mõlemalt poolt kergelt läbi. NB: jaapanipärane omlett peaks jääma mõlemalt poolt kuldne, mitte krõbe ja pruunikas. Jahtunud omlett lõika õhukesteks ribadeks. Lõika värske kurk lühikesteks õhemateks kangikesteks.
3. Loputa riis hoolikalt külma veega, nõruta ning hauta potis pehmeks. (Sobiva veekoguse leiad riisipakilt.)
4. Kuni riis haudub, valmista maitseleem: mõõda väikesesse potti 3 sl riisiäädikat, 1 sl suhkrut ja 1 tl soola ning kuumuta, kuni sool ja suhkur on lahustunud. Sega leem pehmeks haudunud riisi hulka, samuti pool porganditest ja seentest.
5. Serveerimiseks tõsta riis suurde kaussi ning tõsta peale ülejäänud porgandid ja seened ning kurgi- ja omletiribad. Kui kõik lisandid riisi peale ei mahu, siis serveeri need eraldi kaussides. Eraldi kaussi tõsta ka marineeritud ingverit.
Kommentaarid