Taimetoidu retseptid

PÄEVARETSEPT | Röstitud lillkapsa püreesupp suitsumaitselise juustuga 

Tiina Lebane, 9. oktoober 2019, 08:54
Röstitud lillkapsa püreesupp suitsumaitselise juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Ahjus röstimine lisab lillkapsale mõnusa magusa maitsenüansi, mida suurepäraselt täiendab natuke suitsune juust, nagu näiteks Kadaka. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Lillkapsas
3 spl Oliiviõli (pluss 1 spl)
Sool
Must pipar
1 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Värsked tüümianilehed (või 0,5 tl kuivatatud tüümiani)
6 dl Kanapuljong
2 dl Rõõsk koor 35%
100 g Riivitud Kadaka juust
Praetud peekonikuubikud peale (soovi korral)

Valmistamine

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Lõika lillkapsaõisikud väiksemaks, vala peale 3 sl õli ning maitsesta vähese soola ja pipraga. Laota lillkapsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta umbes 30 minutit, kuni kapsas hakkab värvi võtma.

2. Vahepeal puhasta sibul ja küüslaugud, haki peeneks ja prae poti põhjas õlis koos tüümianiga klaasjaks. Vala puljong potti ja kuumuta, lisa lillkapsatükid (koos eraldunud vedelikuga) ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit.

3. Võta pott pliidilt ära ja püreesta supp nuimikseriga läbi. Tõsta pott pliidile tagasi ning lisa vahukoor ja riivitud juust. Maitsesta supp soola ja pipraga ning kuumuta vaid nii palju, et juust hakkab sulama.

4. Soovi korral prae lisandiks peekonikuubikuid.