Köögivilja-suitsulõhesuppFoto: Tiina Lebane
Kalatoitude retseptid
17. oktoober 2019, 07:06

Rammusalt maitsekas köögivilja-suitsulõhesupp (1)

Kasulikud rohelised köögiviljad ja rammusalt maitsekas kuumsuitsulõhe on selle lihtsa supi maitsvad koostisained. Soovi korral lisa krevette ja asenda 20% toidukoor rasvasema vahukoorega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g Brokoli
200 g Varsseller
100 g Värske spinat
1 tk Keskmine sibul
8 dl Aedviljapuljong
2 dl Toidukoor 20%
100 g Krevetid soolvees (soovi korral)
300 g Kuumsuitsulõhe

Valmistamine

1. Loputa brokoli, sellerivarred ja spinatilehed veega üle ning patsuta köögipaberiga kuivemaks. Eralda brokoli väikesteks õisikuteks, viiluta sellerivarred, haki kooritud sibul.

2. Vala puljong koos köögiviljatükkidega potti ja lase keema tõusta. Keeda 8–10 minutit. Siis lisa spinatilehed ja toidukoor ning kuumuta supp aurama, aga mitte keema. Lisa potti nõrutatud krevetid ja tükeldatud kuumsuitsulõhe, keera kuumus kinni ja hoia potti veel kümmekond minutit pliidil.

3. Serveeri koos meelepärase leiva-saia ja värske ürdiga.