Artikkel ilmus esmakordselt 07.10.2019, uuendatud
HEAD EESTI LEIVA PÄEVA! 10 lihtsat ja põnevat retsepti, kuidas ise leiba küpsetada
Klikka retseptil: Rukkileib
Enam lihtsam ei saa leivaretsept ollagi. Juuretise saad osta kas ökopoest või küsida sõpradelt. Kõige targem on aga ise teha.
Klikka retseptile: Minu esimene leib ehk leivajuuretise valmistamine
Kodune leivategu toob sinu ellu uue “lemmiklooma” ehk kogukonna asjalikke mikroorganisme, kelle arenguks tuleb luua soodsad tingimused.
Klikka retseptil: Rukkileib
Leivategu on puhas teraapia. See õnnetunne, mis valdab sind kogu protsessi käigus, on täiesti kirjeldamatu. Iga kord oleks nagu miskit suurt ja olulist korda saatnud. Esiteks tuleb hankida juuretis. See ei ole keeruline, keegi ikka tunneb kedagi, kel parasjagu leivapoeg üle. Küsige julgesti, nii tore on pojakene edasi anda. Ka meie mahepoodides on juuretist müügil.
Klikka retseptil: Pihlakalisandiga rukkileib
Kui võimalik, tasuks eelistada aias kasvava pihlaka marju, mis on metsas kasvanutest suuremad, mahlasemad ja vähem mõrkjad.
Klikka retseptil: Rukkileib mustade ploomidega
Natuke puuviljasem leib, millele ploomid annavad mahlakust.
Klikka retseptil: Rukkileib lihaga
Juuretisega valminud puhas rukkileib on tervislik ja säilib kaua. Soovi korral võid leiva teha ilma lihata või lisada hoopis seemneid. Kogus 1 leib ehk 24 viilu.
Klikka retseptil: Juuretisega rukkileib feta ja päikesekuivatatud tomatiga
Üsna teistmoodi ja väga maitsev leivapäts. Lisandid muudavad leiva nii mõnusaks, et piisab vaid soojale leivale korraliku võikihi lisamisest ja maiustamine võibki alata.
Klikka retseptil: Pärmiga kergitatud rukkileib puuviljade ja pähklitega
Olemuselt üsna klassikaline sepik, kus üllatuskülalisteks rukkijahu, hakitud datlid ja pähklid. Tänu nendele muutub see leib mõnusaks suupisteks.
Klikka retseptil: Pähkli-seemneleib
Suurepärane leib nädalavahetuse hommikusöögiks või muul ajal näksimiseks. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid üleni tervislikke seemneid ja pähkleid.
Klikka retseptil: Juustuleib tumeda õllega
Juust ja õlu võtavad leivas enda hooleks üsna tugeva selgrooga maitsekombinatsiooni tekitamise ning mitmeviljajahu kasvatab liha luudele. Nii sünnib mõnus kore leib.
Kommentaarid (0)