Romantilise Rannatee pitsakohvikus ei puudu ka ehtne savist pitsaahi.Foto: Pärnu Kohvikute Nädal
Toiduuudised
2. oktoober 2019, 10:11

SUVEPEALINNA SÖÖMA: laupäeval algab Pärnu kohvikute nädal (1)

Laupäeval algab taas Pärnu kohvikute nädal. 5.–13. oktoobrini pakuvad 14 Pärnu kohvikut kergest einest, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet erihinnaga 7 või 9 eurot. 

Tänavu saab kohvikute nädal tavapärasest rahvusvahelisema avapaugu, kui Väärikate Ülikooli tudengid õpetavad laupäeva südapäeval välismaalastele  kohalikke toiduvalmistamise nippe. "Pärnus on magistrikraadi saamas tudengid maailma eri paikadest. Lisaks lähiriikidest tulijatele on õppureid ka näiteks Sri Lankalt, Nigeeriast, Iraanist, Bangladeshist ja Pakistanist," ütles Tartu Ülikooli Pärnu kolledži programmijuhi Liis Juust.

Samal ajal avavad uksed ühepäevakohvikud üle terve Pärnumaa, kehakinnitust pakuvad näiteks Tammesilla talu, Rokkiv Rebane, Maria talu, Jaanihanso siidritalu jpt.

Romantilise Rannatee ettevõtjad aga koonduvad laupäeval Pärnu kesklinnast 15 minuti autosõidu kaugusel asuvasse Kihlepa Külamajja, kus avatakse Romantilise Rannatee pitsakohvik.  Samas avatakse Romantilise Rannatee eestvedaja Mercedes Merimaa sõnul ka EV 100 kingituseks valminud ravimtaime- ja ürdiaed. Head-paremat pakuvad kohalikud toidutootjad ja loomulikult ei puudu ka kohvikud. “Pitsasid valmistavad Pootsi suvekohviku “Amps ja Lonks” tegijad, tacode valmistamise ning magusa poole eest hoolitseb Kristi Lehtla koos Eassalu Neitsi Külaseltsi köögiga. Võlillekohvi pakub Janek Kõvask ja naturaalseid veine tutvustab Ivo Luik,” tutvustas Merimaa.

Pärnu kohvikute nädal kutsuti ellu viis aastat tagasi, et üürikest suvemelu pikendada. Kes aga linnast kaugemale sõita ei plaani, siis pole probleemi – sealgi pakuvad 14  kohvikut kergest einest, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat erihinnaga einet. Mida täpsemalt pakutakse, vaata kohvikutenadal.ee.