Küpsetised

PÄEVARETSEPT | Sibula-õunapirukas krõbedal filotainal (1)

Pille Enden, 3. oktoober 2019, 11:59
Sibula-õunapirukas krõbedal filotainal Foto: Jaan Heinmaa
Filotainas jääb põhjana meeldivalt krõbe ja on väärikaks kaaslaseks mahlasele sibula-õunakattele. Pirukale võib valgehallitusjuustu asemel panna hoopis sinihallitusjuustu, kitsejuustu või feta juustu, kuidas just rohkem meeldib. Filotainas kipub väga kiiresti kuivama, seepärast hoia seda valmistamise ajal niiske rätiku all. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
6 tk Suur sibul
2 tk Keskmine hapukas õun
1 spl Pruun suhkur
150 g Või
250 g Filotainas
150 g Valgehallitusjuust
1 punt Basiilik
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori sibulad, poolita ja lõika  viiludeks. Koori õunad, eemalda südamik ja riivi jämeda riiviga.

2. Hauta sibul ja õun pannil 2-3 sl võis  koos suhkruga pehmeks, maitsesta soola ja pipraga.

3. Sulata ülejäänud või. Pintselda 30 x 40 cm ahjuplaat  sulavõiga. Pane üks filotaina leht plaadile ja pintselda pealt võiga. Pane järgimööda peale teised tainalehed ja pintselda kõik ohtra võiga.

4. Jaga sibula-õunasegu ühtlase kihina tainale ja lao peale õhukesed juustuviilud. Pane ahju ja küpseta 15-20 minutit, kuni tainas on krõbe.  Serveeri soojana.