Taimetoidu retseptid

PÄEVARETSEPT | Kartulivorm juustu, spinati ja apteegitilliga 

Pille Enden, 2. oktoober 2019, 07:49
Kartulivorm juustu, spinati ja fenkoliga Foto: Jaan Heinmaa
Sügis on parim aeg, mil kõikvõimalikke kartuliroogi valmistada. Juust ja kartul sobivad kokku imehästi ja aptegeitill annab meeldiva maitsenüansi lisaks. Kasuta roas mõnd kõvemat ja tugevama maitsega juustu nagu nt cheddar, gruyere, gouda vms. Vormis võib ära kasutada järelejäänud ahjukartuleid, siis jääb kartulite küpsetamine ära ja roog valmib hoopis lihtsamalt ja kiiremini.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 50-60 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Kartulid
2 spl Oliiviõli
2 tk Muna
1.5 dl Toidukoor
4 dl Riivitud juust
0.5 dl Hakitud basiilikulehed
0.5 dl Hakitud petersellilehed
3 tk Küüslauguküüs
50 g Spinatilehed
1 tk apteegitill
Sool
Must pipar
Õli vormi määrimiseks
Hakitud basiilik ja petersell pealeraputamiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Lõika kartulid 2-3 cm tükkideks ning sega õli, soola ja pipraga. Pane ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 20-25 minutit kuldpruuniks ja pehmeks. Alanda ahju kuumus 190 kraadile.

2. Klopi munad toidukoore ja u 0,5 tl soolaga lahti, lisa hulka riivjuust, basiiliku – ja  petersellilehed (jäta osa serveerimiseks) ja hakitud küüslauk. Sega munasegu, kartulid, väiksemaks  rebitud spinatilehed ja õhukesteks viiludeks lõigatud fenkol.

3. Tõsta segu õliga määritud ahjuvormi, kata fooliumiga ja küpseta 30-35 minutit. Võta foolium pealt ära ja küpseta veel 5 minutit või kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri hakitud basiiliku ja peterselliga.