PanniroogFoto: PantherMedia/Scanpix
Päevaretsept
29. september 2019, 09:54

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: taimne panniroog, kui lõunapausiks napib aega (2)

Kui saa ei jõua täisväärtuslikku tervislikku lõunat koos värske õhu pausiga enesele lubada, proovi seda kiiresti valmivat pannirooga, mille saab hommikul 10–15 minutiga valmis teha ja kasvõi tööle kaasa võtta.
Koostisosad
1 klaas Keedetud kinoa
1 Hakitud tomat
0.5 Väiksem suvikõrvits
1 Hakitud mugulsibul
2 küünt Peeneks hakitud küüslauk
1 peotäis Rohelisi lehtköögivilju
1 peoitäis Värskeid või soolatud metsaseeni või värskeid šampinjone
1-2 spl Riivitud feta või mozzarella juustu

Valmistamine

Kuumuta pann õliga madalal kuumusel, alusta küüslaugu ja sibulaga, seejärel keera kuumust pisut juurde ning viska pannile seened, suvikõrvits ja tomat.

Kõige viimasena lisa juurde hakitud roheline ja juust. Sega kokku kinoaga, maitsesta meresoola ja musta või valge pipraga ja tore roog ongi valmis.

Ära üle prae – värskus ja kergus säilitavad toidu maitse ja väärtuslikud toitained ja vitamiinid. Sobib nautida nii soojalt kui külmalt. Parem, kui sa ei tapa oma toitu tööl mikrolaineahjus...

Ning kõik, kes peavad siseruumides töötama – minge metsa kohe, kui vabadusse pääsete!