Hoidised

ÕUNAKETŠUP! Valmista ise mõnusalt mahe ja särtsakas kaste prae kõrvale (2)

Tiina Lebane, 28. september 2019, 09:19
Õunaketšup Foto: Jaan Heinmaa
Kuigi ketšup seostub meie jaoks enamasti tomati ja punase värviga, siis õigete vürtside ja paraja koguse äädika lisamisega saab ka õuntest oivalise toidukastme. Pealegi omavalmistatud ja tervislikuma, mis sobib hästi nii juustu kui ka liha- ja pastaroogadega ehk kõikjale, kuhu oled harjunud ketšupit lisama.

Koostisosad
0.8 kg Õunad
1 tk Suur sibul (u150g)
200 g Varsseller
1 dl Vesi
3 dl Suhkur
1.5 dl Valge veiniäädikas (7%)
0.5 spl Sool
1 tl Cayenne pipar
0.25 tl Jahvatatud nelk
0.25 tl Jahvatatud vürtspipar

Valmistamine

1,1-1,2 l

1. Koori ja tükelda õunad ja sibul potti, haki juurde ka sellerivarred. Lisa vesi, lase keema tõusta ja hauta keskmisel kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta potitäis ühtlaseks tükkideta massiks.

2. Lisa nüüd suhkur, äädikas, sool ja vürtsid, lase tasakesi keema tõusta ja keeda madalal kuumusel umbes 1 tund. Sega ae-ajalt, et segu ühtlasemalt hauduks.

3. Jaga ketšup puhastesse purkidesse-pudelitesse, keera kaaned peale ja lase toasoojas maha jahtuda. Säilita jahedas.