Suur feta-spinatipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
27. september 2019, 08:49

ÕNNESTUB ALATI JA MAITSEB KÕIGILE: suur feta-spinatipirukas (2)

See on pirukas, mis alati õnnestub ja kõigile maitseb. Ahjusoojalt on see omavalmistatud kartuli-rukkipõhja ja mahlase spinati-feta-munatäidisega hõrgutis hea lõuna- või õhtusöök, millele piisab lisandiks vaid kergest salatist. Külmaks suupisteks võid aga suure plaaditäie kasvõi mõnekümneks palaks lõigata. Muide, osa spinatist võid asendada näiteks peeneks hakitud lehtkapsaga.
Koostisosad
PÕHI
240 g Toores kartul ( u 2tk)
200 g Külm või
2.5 dl Rukkijahu
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
2 spl Külm vesi
TÄIDIS
400 g Feta
2 tk Suur sibul
4 tk Küüslauguküüs
3 spl Õli
400 g Külmutatud spinat
1 tops Köögi-skyr (400g) või hapukoor
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel
5 tk Muna

Valmistamine

Ahjuplaaditäis

1. Põhja valmistamiseks pese ja koori kartulid ning riivi jämedalt. Haki või koos kuivainetega puruseks seguks, lisa riivitud kartulid ja vesi ning sega tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgete servadega ahjuplaadi põhja ja veidi ka äärtele. Kui vaja, siis puista tainale natuke jahu, et lihtsam suruda oleks. Pudista tainale 200 g fetat.

2. Täidise jaoks puhasta ja haki sibulad ja küüslaugud peeneks ning kuumuta potis kuumas õlis klaasjaks. Lisa spinat ja kuumuta, kuni see on sulanud ja vedelik kadunud. Tõsta pott pliidilt ära. Lisa nüüd skyr ja maitseained. Klopi munad lahti ja sega täidise hulka. Vala täidis ahjuplaadile ja pudista peale 200 g fetat.

3. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskel 40–45 minutit või kuni see hakkab pealt kuldseks värvuma.