Salat marineeritud vorsti ja sibulaga Foto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
26. september 2019, 11:55

Salat marineeritud keeduvorsti ja sibulaga (3)

Kui õige tuletaks meelde vana hea keeduvorsti! Sellele lihtsatest koostisainetest mõnusale salatile annavad näo kerges äädika-õlimarinaadis maitsestunud vorstiribad ja sibularõngad. Koos värske juuretisesaiaga väga maitsev ja isegi natuke nostalgiline amps! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + kuni 2–3 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
2 tk Keskmine punane sibul
250 g Keeduvorst
0.5 potti Murulauk
5 spl Valge veini- või palsamiäädikas
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
1 tl Suhkur
3 spl Õli
80 g Meelepärane roheline salat
100 g Gouda juust
100 g Valgehallitusjuust

Valmistamine

1. Puhasta sibulad ja lõika õhukesteks rõngasteks. Lõika keeduvorst umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks ja need omakorda õhukesteks ribadeks. Haki murulauk. Tõsta kaussi kokku.

2. Marinaadiks sega kokku äädikas, sool, pipar, suhkur ja õli. Vala marinaad kaussi sibula-vorsti-murulaugu peale, kata kinni ja lase toasoojas 30 minutit või külmkapis 2–3 tundi maitsestuda.

3. Salati kokkupanemiseks rebi salatilehed suurde kaussi väiksemaks ning lõika juustud samasse tükkideks. Tõsta sibul-vorst-murulauk marinaadist välja ning sega rohelise ja juustutükkidega läbi. Lisandiks paku värsket juuretisesaia.