RETSEPT | Peidetud martsipaniga ploomikook
Kasuta koogi valmistamisel võimalikult kõrge mandlisisaldusega martsipani ja kui eriti tubli oled, tee see hoopis ise. Retsepti ei ole eraldi rasvainet lisatud, sest mahlaseks teeb küpsetise toorjuust. Kui soovid gluteenivaba kooki, võta kasutusele gluteenivaba kaer.
Kook valmista 28 cm pirukavormi.
Vaja läheb:
4 muna
50 g suhkrut
50 g mandlijahu
140 g täistera kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
400 g toasooja toorjuustu
350 g ploome
100 g mandlimartsipani
võid vormi määrimiseks
Valmista nii:
1. Vahusta munad suhkruga heledaks. Lisa toorjuust ning sega ühtlaseks.
2. Sega kuivained omavahel ning lisa taignasse. Lisa ka 1/3 tükeldatud martsipanist ning vala tainas võiga määritud vormi.
3. Tükelda ülejäänud martsipan väikesteks kuubikuteks, lõika ploomid pooleks ning eemalda kivi. Pane igasse ploomipoolikusse tükk martsipani ning lao ploomid lõikepind allpool koogile.
4. Küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta 45-50 minutit, kuni kook on pealt helekuldne.
Kommentaarid (0)