Lõunasöögi retseptid

TOEKAS KODUNE TOIT: kaalika-lambalihasupp odraklimpidega  

Pille Enden, 25. september 2019, 08:07
Koduselt maitsev toekas supp saab oma meki peaasjalikult lambalihast ja kaalikast, mis annab supile ka rõõmsa värvi. Kui lambaliha üldse ei maitse, võib supi keeta sealihaga.  Klimbid võib valmis keeta ka eraldi puljongis või vees ja lisada siis valmis supile. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi

Koostisosad
0.75 kg Kondiga lambaliha
1.5 l Vesi
1 tk Loorberileht
2 tk Terapipar
1 tk Sibul
2 tk Porgand
1 tk Keskmine kaalikas
Hakitud petersell
3 tk Kartul
50 g Spinatileht
Sool
Must pipar
Õli praadimiseks
KLIMBID
1 tk Muna
0.5 dl Piim või puljong
1.5 dl Odrajahu
Sool

Valmistamine

1. Pane liha külma veega keema ja eemalda vaht. Lisa loorber ja pipar ning keeda 1,5 tundi või kuni liha on hästi pehme. Võta liha puljongist välja.

2. Koori ja haki sibul, lõika kooritud porgandid kuubikuteks. Hauta sibulat ja porgandit pannil õlis 6-8 minutit ja lisa supisse koos kuubikuteks lõigatud kaalikaga. Lisa hakitud petersell.

3. Keeda u 10 minutit, siis lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda veel 10 minutit, kuni kartuli-ja kaalikatükid on pehmed.                                                                                  

4. Klimpide valmistamiseks klopi muna soolaga lahti, lisa piim või puljong ja jahu ning sega hästi läbi. Pane klimbid keeva supi sisse ja keeda kuni tõusevad pinnale. Haki spinat ja pane samuti supisse.

5. Lõika liha väikesteks tükkideks ja pane supi sisse tagasi, kuumuta läbi.  Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.