Linnuliha retseptid

Kana-tomatitäidisega ahjupaprikad  (2)

Pille Enden, 21. september 2019, 11:19
Kana-tomatitäidisega ahjupaprikad Foto: Jaan Heinmaa
Täidetud paprikad on üks tore roog, sest täidise valmistamisel võib oma loovust kasutada ja sinna panna igasugust meelepärast toidukraami, ikka tuleb hea.  Siinses retseptis võib riisi asendada kinoa, kuskussi või hirsiga, kui nii rohkem meeldib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
50 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
1 dl Pudruriis
5 tk Paprika
2 tk Kanafilee
2 tk Keskmine tomat
1 dl Hakitud roheline sibul
2 spl Maitsestamata jogurt
100 g Kõva juust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pese riis külma veega. Aja potis 7 dl vett keema, lisa riis ja hauta u 30-35 minutit kuni riis on enam-vähem pehme. Kui vaja siis nõruta ja lase jahtuda.

2. Lõika paprikad pooleks ja eemalda seemned. Lõika kanafileed hästi väikesteks tükkideks.Tee tomatite kestasse noaga rist  ja pane tomatid korraks kuuma vette. Eemalda kest ja seemned, lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks.  Haki roheline sibul.

3. Sega riis, kanafilee, tomatid ja roheline sibul, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka jogurt.

4. Pane poolikud piprad ahjuplaadile ja täida kanaseguga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus 30 minutit. Raputa peale riivjuust ja küpseta veel 10 minutit või kuni paprikad on pehmed ja juust kuldpruun.