Viljandimaal Olustvere 14. hoidistemess, kus valiti välja 2018. aasta parimad hoidised.Foto: Aldo Luud
Toiduuudised
20. september 2019, 09:10

Olustvere hoidistemessi korraldaja tunneb rõõmu soolaste keediste trendi üle

Laupäeval ehk 21. septembril Olustveres toimuva traditsioonilise hoidistemessi korraldaja tunneb eriti head meelt selle üle, et kasvanud on soolakate hoidiste osakaal. 

"Hoidistemess on koht, kus tullakse välja uute ideedega ja parandatakse traditsiooniliste mooside maitseid. Aasta-aastalt on kasvanud uute maitsete loojate armastus soolaste hoidiste vastu ning tõusev trend on maitseainete ja ravimtaimede kasutamine hoidistes,” rääkis messi korraldaja, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli juht Arnold Pastak.

Sel aastal toimub hoidistemess 15. korda. Hoidiseid on seal igal aastal olnud järjest rohkem. Uusi maitseid hindab ekspertidest ja tuntud hoidistesõpradest koosnev žürii. Üritust kohapeal jälgijate arv on kasvanud 3500 inimeseni.

Kõigil, kes Olustvere hoidistemessile kohale tulevad, on võimalik anda hääl enda lemmikhoidiste poolt. Rahvahääletuse tulemusena valitakse välja kolm parimat magusat ja soolast hoidist ning kolm, mis külastajaid enim üllatasid. 

Žüriisse kuuluvad: Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), näitlejad Viire Valdma ja Carmen Mikiver, Ugala teatrijuht Garmen Tabor, lauljad Mait Maltis ja Mikko Maltis, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktor Arnold Pastak ning Maalehe toimetaja Jana Rand.
 
Hoidistemessi raames toimub ka sel aastal rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus. Viiendat aastat toimuval kohtumisel astub võistlustulle 47 noort 13 riigist.

Toimub ka kohaliku toidu laat, kus on oodata usinat kauplemist. Laadal on väljas 100 kauplejat, kes pakuvad erinevat joogi- ja söögipoolist. 

Ürituse meelelahutusprogrammis esinevad Mait ja Mikko Maltis ning Viljandi muusikakooli vaskpillide ansambel. Lisaks toimuvad traktori- ja kombainisõidud, põhupallidel hüppamine, praktilised harjutused koppadega ning sõidud hobustega. Päeva juhib Venno Loosaar.

Sissepääs üritusele maksab 1 euro, hoidiste mess ja kohaliku toidu laat algavad kell 11.00 ja künnivõistlus kell 8.00.