Punane seene-köögiviljasupp
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Suur porgand
2 tk Sellerivars
150 g Värsked või külmutatud aedoad
250 g Pruunid šampinjonid
3 spl Oliiviõli
1 spl Paprikapulber
1 spl Kuivatatud tüümian
1 purk Purustatud tomatid (400-500g)
6 dl Vesi
Sool
Purustatud must pipar
2 spl Punase veini äädikas
2 peotäit Täismakaronid
400 g Valged või punased oad vees
1 tl Soovi korral pesto
Valmistamine
1. Puhasta ja tükelda köögiviljad: haki sibul ja küüslaugud peeneks, viiluta porgandid ja sellerivarred, lõika värsked aedoad väiksemateks tükkideks. Viiluta šampinjonid.
2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae seened läbi. Lisa köögiviljad, paprikapulber ja tüümian ning hauta segades 5–6 minutit. Vala potti purustatud tomat ja 5–6 dl vett (loputa väikese veekogusega ka tomatipurki jäänud kraam potti). Maitsesta soola ja pipraga ning lisa veiniäädikas ja makaronid. Lase supil keema tõusta ja hauta keskmisel kuumusel, kuni köögiviljatükid ja makaronid on pehmed (20–25 minutit). Loputa oad külma vee all, vala potti ja lase supil korraks keema tõusta. NB: kui kasutad külmutatud aedube, siis lisa need koos ubadega.
3. Serveerides tõsta soovi korral portsjonile lusikatäis pestot.
Kommentaarid (0)