Bataadi-halloumi kotletid Foto: Jaan Heinmaa
13. september 2019, 09:24
PÄEVARETSEPT | Bataadi-halloumi kotletid
Koos vürtsise kastme ja värske salatiga on need kotletid kergeks eineks igati sobivad, aga võib pakkuda ka liha-, kala- või kalaroa lisandiks kartuli asemel. Kui soovid veelgi tervislikumat rooga, asenda nisujahu kikerhernejahuga.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Bataat
150 g Halloumi juust
2 tk Salatisibul
0.5 tl Jahvatatud paprika
0.5 tl Sool
Must pipar
1 tk Muna
0.75 dl Nisujahu
Õli praadimiseks
SRIRACHA-JOGURTIKASTE
2 dl Türgi jogurt
2 spl Oliiviõli
2 spl Hakitud mündilehed
0.5 spl Punase veini äädikas
0.5 tl Sool
Must pipar
1 spl Sriracha või muu terav tsillikaste
400 g Bataat
150 g Halloumi juust
2 tk Salatisibul
0.5 tl Jahvatatud paprika
0.5 tl Sool
Must pipar
1 tk Muna
0.75 dl Nisujahu
Õli praadimiseks
SRIRACHA-JOGURTIKASTE
2 dl Türgi jogurt
2 spl Oliiviõli
2 spl Hakitud mündilehed
0.5 spl Punase veini äädikas
0.5 tl Sool
Must pipar
1 spl Sriracha või muu terav tsillikaste
Valmistamine
1. Sega kastmeks jogurt, õli, hakitud münt ja äädikas. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka sriracha tsillikaste.
2. Koori bataat ja riivi jämeda riiviga, riivi sama riiviga halloumi juust ning haki sibul. Sega bataat, juust ja sibul ning maitsesta paprika, soola ja pipraga.
3. Sega hulka muna ja jahu. Vormi väikesed pätsid ja prae pannil õlis mõlemalt poolt 2-3 minutit kuldpruuniks. Serveeri jogurtikastme ja värske salatiga.
Kommentaarid (0)