Bataadi-halloumi kotletid Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
13. september 2019, 09:24

PÄEVARETSEPT | Bataadi-halloumi kotletid

Koos vürtsise kastme ja värske salatiga on need kotletid kergeks eineks igati sobivad, aga võib pakkuda ka liha-, kala- või kalaroa lisandiks kartuli asemel. Kui soovid veelgi tervislikumat rooga, asenda nisujahu kikerhernejahuga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Bataat
150 g Halloumi juust
2 tk Salatisibul
0.5 tl Jahvatatud paprika
0.5 tl Sool
Must pipar
1 tk Muna
0.75 dl Nisujahu
Õli praadimiseks
SRIRACHA-JOGURTIKASTE
2 dl Türgi jogurt
2 spl Oliiviõli
2 spl Hakitud mündilehed
0.5 spl Punase veini äädikas
0.5 tl Sool
Must pipar
1 spl Sriracha või muu terav tsillikaste

Valmistamine

1. Sega kastmeks jogurt, õli, hakitud münt ja äädikas.  Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka sriracha tsillikaste.

2. Koori bataat ja riivi jämeda riiviga, riivi sama riiviga halloumi juust ning haki sibul. Sega bataat, juust ja sibul ning maitsesta paprika, soola ja pipraga.

3. Sega hulka muna ja jahu. Vormi väikesed pätsid ja prae pannil õlis  mõlemalt poolt 2-3 minutit kuldpruuniks. Serveeri jogurtikastme ja värske salatiga.