Röstitud viigimarjad kitsejuustu ja meega Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
20. september 2019, 07:05

Röstitud viigimarjad kitsejuustu ja meega

Kiire, lihtne ja maitsev!  Kostita külalisi või iseennast äsja ahjust tulnud sügisõhtusse sobiva hõrgutistega.  Soolakas juust, mahedad viigimarjad ja magus mesi moodustavad vastupandmatu koosluse. 
Koostisosad
8 tk Viigimari
200 g Kitsejuust
2 spl Vedel mesi
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 tk Pikk sai
Oliiviõli saiade meerimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi  200 kraadini. Lõika viigimarjadel ära varreotsad ja tee pikuti sisselõige nii, et alt jääb viigimari kokku.  Pane sisselõike vahele viiluks lõigatud või murendatud juustu.

2. Lao viigimarjad ahjuvormi või pannile, nirista peale mett ja õli. Raputa veidi soola ja jahvata musta pipart.

3. Pane vorm ahju ja küpseta 15-20 minutit kuni viigimarjad on pehmed ja juust sulanud. Lõika sai viiludeks, nirista peale veidi oliiviõli ja rösti saiad ahjus või pannil krõbedaks, serveeri viigimarjadega.