Kaerakruubi-kartulipuder röstitud juurviljadega Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
19. september 2019, 07:03

Kaerakruubi-kartulipuder röstitud juurviljadega

Meie kodusest mulgi pudrust inspireeritud roog saab maitset ja värvi sügisestest juurviljadest. Mida värvilisemad need on, seda uhkem. Kaer on teadupärast eriti toitainete ja kiudaineterikas teravili, mistõttu tasub seda teistele kruupidele eelistada. Toekama roa saamiseks võib krõbedaks praetud peekonit ka roale panna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45-50 minutit + 35-40 minutit ahjus

Koostisosad
300 g Värvilised peedid
300 g Värvilised porgandid
2 spl Oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
400 g Kartulid
1.5 dl Kaerakruubid
4 spl Riivitud parmesan
Sool

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese peedid  ja porgandid hoolega ja lõika õhukesteks viiludeks.

2. Sega peedid ja porgandid eraldi anumates oliiviõli, 1 tl soola ja palsamiäädikaga.

3. Pane peediviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 10 minutit. Lisa plaadile porgandid ja küpseta veel 20-25 minutit või kuni juurviljad on veidi krõbedad.

4. Samal ajal, kui juurikad ahjus, pane potti kooritud ja tükeldatud kartulid ning nende peale pestud kruubid. Kalla peale nii palju vett, et ained on kaetud  ja lisa sool. Hauta kaane all kuni ained on pehmed  u 30-35 minutit, kui puder jääb liiga kuivaks, lisa hautamise ajal veidi vett.

5. Puista pudrupotti riivitud parmesan ja sega-klopi kartulid ja kruubid puulusikaga ühtlaseks pudruks, maitsesta veel soolaga kui vaja. Serveeri röstitud juurviljadega.