Kaerakruubi-kartulipuder röstitud juurviljadega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45-50 minutit + 35-40 minutit ahjus
300 g Värvilised peedid
300 g Värvilised porgandid
2 spl Oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
400 g Kartulid
1.5 dl Kaerakruubid
4 spl Riivitud parmesan
Sool
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese peedid ja porgandid hoolega ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Sega peedid ja porgandid eraldi anumates oliiviõli, 1 tl soola ja palsamiäädikaga.
3. Pane peediviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 10 minutit. Lisa plaadile porgandid ja küpseta veel 20-25 minutit või kuni juurviljad on veidi krõbedad.
4. Samal ajal, kui juurikad ahjus, pane potti kooritud ja tükeldatud kartulid ning nende peale pestud kruubid. Kalla peale nii palju vett, et ained on kaetud ja lisa sool. Hauta kaane all kuni ained on pehmed u 30-35 minutit, kui puder jääb liiga kuivaks, lisa hautamise ajal veidi vett.
5. Puista pudrupotti riivitud parmesan ja sega-klopi kartulid ja kruubid puulusikaga ühtlaseks pudruks, maitsesta veel soolaga kui vaja. Serveeri röstitud juurviljadega.