Kiire ja kodune kohupiima-lavasivorm jõhvikate ja õuntega Foto: Jaan Heinmaa
Magustoidud
23. september 2019, 07:38

Kiire ja kodune kohupiima-lavašivorm jõhvikate ja õuntega

Üks kiire ja kodune kohupiimavorm on nüüd sügiseste õunte ja marjadega oivaline magustoit, kuigi näeb välja nagu kook. Soovi korral võib seda serveerida kisselli või piimaga. 
Koostisosad
500 g Kohupiim
2 tk Muna
1.5 dl Suhkur
2 spl Manna
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Õhuke neljakandiline lavašš (120g)
3 tk Keskmine hapukas õun
150 g Jõhvikad
Või vormi määrimiseks
Tuhksuhkur peale raputamiseks
PELAE VALAMISEKS
2 tk Muna
3 spl Suhkur
200 g Hapukoor

Valmistamine

8 tk

1. Hõõru kohupiima hulka munad, suhkur, manna ja vanillisuhkur. Laota lavašš lauale ja määri  kohupiimasegu ühtlase kihina peale. Koori ja haki õunad, pane ühtlaselt kohupiimale, puista peale jõhvikad.

2. Keera lavašš pikemast küljest tihedalt rulli ja siis keera rull omakorda rulli. Pane rull 22 cm võiga määritud lahtikäivasse vormi ja suru käega lamedamaks nii, et kogu vorm on täidetud.

3. Mikserda munad 3 sl suhkruga kohevaks, sega hulka hapukoor ja töötle aeglaselt ühtlaseks. Vala segu ühtlaselt vormi lavašširullile.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Keera ahju kuumus maha, tee ahjuuks lahti  ja jäta vorm 10-15 minutiks veel ahju. Võta ahjust  ja lase täiesti jahtuda. Võta vormist puista peale tuhksuhkrut ja lõika viiludeks.