KöögiviljasalatFoto: Jaan Heinmaa
Hoidised
17. september 2019, 07:39

Köögiviljasalat

Salat, hautis või hoidis – vahet pole, kuidas seda rooga  nimetada. Sügisandisest valmistatud rooga võib kohe süüa salatiks või hautisena koos riisi või pastaga, aga ka talveks purki panna. Kohe söömiseks lisa äädikat hästi vähe või jäta üldse retseptist välja.
Koostisosad
1 kg Baklažaan
0.5 kg Paprika
0.25 kg Porgand
0.5 kg Sibul
0.75 kg Tomat
1 tk Punane tšillikaun
0.25 l Õli
1.5 spl Sool
3 spl Suhkur
2 spl Äädikas 30%
100 g Küüslauk
1 dl Hakitud petersell ja till

Valmistamine

2 l

1. Lõika baklažaanid pooleks ja viiluta. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika u 2 cm tükkideks. Koori porgandid ja lõika viiludeks, koori sibulad ja lõika poolratasteks, tükelda tomatid sektoriteks. Poolita tšilli, kaabi seemned välja ja haki.

2. Pane kõik ained, v.a küüslauk ja maitseroheline, potti ja lase mõõdukal kuumusel 40-45  minutit podiseda. Siis lisa hakitud küüslauk ja maitseroheline, sega läbi ja kuumuta veel 5 minutit. Timmi maitse soola, suhkru ja äädikaga sobivaks. Serveeri salatina või paku koos riisi või pastaga.

3. Talveks säilitamiseks tõsta steriliseeritud purkidesse ja sule kaantega.