10 SOOJA PIRUKAT: kasuta ära praejäägid või köögiviljauputus ja valmistu töönädalaks
Mõnus soe plaadipirukas on just see, mida puhkepäeva õhtul ahju lükata, nii et kodus levib lõõgastav küpsetushõng. Need soolased koogikesed ei võta palju aega ning tulevatel päevadel kiidad sa end selle eest – nii hea, kui on midagi tööle karbiga kaasa võtta või koolist kojujõudvale lapsele lauale jätta.
Klikka retseptil: Lihtne tomati- ja suitsujuustupirukas
Kes küll pole tundnud, et nüüd tahaks midagi head... Hea on muidugi igaühe jaoks isemoodi, aga see lihtne, mahlane ja mahedalt maitsekas pirukas sobib soojalt kergeks õhtusöögiks ja jahtunult suupisteks kasvõi peolauale.
Klikka retseptil: Tuuletaskutainast suupistepirukas
Rikkaliku täidisega suupistepirukas sobib ka argilauale. Keedutainast on lihtne valmistada. Täidises sobib kuumusuitsukala asendada õrnsoola- või külmsuitsulõhega – või mis iganes hetkel su külmkapis leidub: praejäägid, hautiseriismed jms.
Klikka retseptil: Kapsa-porgandipirukas keefiritainaga
Lihtsalt valmiva keefiritainast põhjaga pirukas on üsna kerge ja väherasvane. Tainas peaks jääma suhteliselt vedel, nii et seda on võimalik esmalt vormi põhja ja hiljem täidisele määrida. Kapsatäidisesse võid sokutada erinevaid ülejääke või aedviljasegusid.
Klikka retseptil: Õuna-sibula-kartulitäidisega juustupirukas
Õrnalt hapukas tainas (äädikas, teadagi!), täidis, millele parajalt küpse maitsega Bresto juust lisab soolakust ja pikantsust, sibul mõrkjust ja õun hapukat magusust, ning katteks õhuke neutraalne muna-koorekiht – kõik see kokku loob tasakaalus maitsetega toitva piruka.
Klikka retseptil: Hakkliha-metsaseenepirukas suvikõrvitsaga
Suur ja mahlane metsaseentega pirukas on ahjusoojana eriti hõrk. Serveeri lisandiks rohelist salatit ja toitev eine ongi laual. Kui metsaseeni ei ole, siis sobib pirukasse panna ka šampinjone.
Klikka retseptil: Bologna pirukas
Kui Bologna kastet on saanud veidi rohkem, kui kõhtu mahub, saab selle ära kasutada toekas ja toitvas pirukas. Tomatine hakklihakaste muutub külmas seistes tahkeks, nii et sellega on mugav pirukat täita. Teen sageli soolaste pirukate põhjaks jahusegu võrdsetes osades nisu-, odra- ja kaerajahust. Aga kui kapis on parasjagu vaid nisujahu, saab igati hea põhja ka vaid seda kasutades. Pastana võib käiku minna just see sort, mis sul üle on jäänud. Penne, fusilli, spagetid, sarvekesed või muu – kõik sobib!
Klikka retseptil: Mõnusad pirukad ehk minigaletid röstitud köögiviljaga
Õhukese krõbeda põhjaga piruka sees on rohkest juustust ja köögiviljast mahlane täidis. Juurde serveeri värsket salatit ja saad mõnusa eine, mida võid pakkuda ka külalistele, samuti sobib see hommikusöögiks ja annab hästi ka üles soojendada.
Klikka retseptil: Sibulapirukas juustuga
Kreemise täidisega piruka esmamaitsmisel on isegi raske arvata, mis komponent täidises on.
Klikka retseptil: Lillkapsapõhjal köögiviljapirukas
Suurepärane pirukas, kui ühepajatoitu jäi järgi. Põhi tervislikult lillkapsast!
Klikka retseptil: Seene-peekoni-galette
Selle rustikaalse piruka tegemisel ei ole vaja viimistlemisega suurt vaeva näha, sest kergelt lopergune kuju annab mahlasele sisule vaid iseloomu juurde. Täidiseks pane mida aga soovid – näiteks ülejäänud grillvorsti juppe pisukese juustu ja tükeldatud tomatitega?
Kommentaarid (0)