TzatzikiFoto: PantherMedia/Scanpix
Kreeka köök
15. september 2019, 08:56

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tzatziki, mis toob endaga Vahemere hõngu (2)

Igaüks saaks ise oma mistahes õhtusöögi kreekalikuks muuta. Toidutare kolumnist Evelin Ilves jagab üht Parose saarelt pärit tzatziki retsepti – söö seda liha, kala, köögivilja või lihtsalt praekartulite kõrvale ja sa tunnedki sõõrmetes Vahemere hõngu.
Koostisosad
0.5 Pikk kurk
300 ml Kreeka jogurt, nõrutatud
1 suur küüs Küüslauk
2 spl Extra virgin oliiviõli
1 spl Valge veini äädikas või värske sidrunimahl
0.5 tl Meresoola

Suhkur , näpuotsaga
1 peotäis Hakitud till ja petersell
Must pipar

Valmistamine

Kui sul on aega, tee ettevalmistused eelmisel õhtul – riivi kurk ja pane külmikusse sõelale nõrguma.

Sega kokku ülejäänud komponendid, v.a maitseroheline, ja pane kaanega suletud purki külma maitsestuma – küüslaugumaitse muutub selle aja jooksul väga palju mahedamaks ja nüansirikkamaks – ta fermenteerub pisut.

Enne serveerimist sega kõik kokku, kaunista mõne tilga oliiviõli ja musta pipraga ning serveeri.

Aga kui sul on kiire, pressi kurgist liigne vesi välja lihtsalt käte vahel või marlikotikeses – see joo ise ära või määri näole värskenduseks. Head nautimist!