Lõunasöögi retseptid

Krõbekattega baklažaanipihvid tšilliherneste ja fetaga 

Tiina Lebane, 14. september 2019, 09:52
Krõbekattega baklažaanipihvid tšilliherneste ja fetagaFoto: Jaan Heinmaa
Tiheda viljalihaga baklažaan on kui pihviks loodud! Paks ja krõbe riivsaiakate, magusvürtsikad herned ja soolakas feta loovad harmoonilise eine, mis vajab lisandiks vaid mõned piisad kvaliteetset oliiviõli, kui sedagi...

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmine baklažaan (300-350g)
0.5 dl Õli (pluss 2 spl pluss 1 spl)
Sool
Must pipar
1.5 dl Riivsai
2 spl Majonees
200 g Külmutatud herned
0.5 tl Tšillipulber
100 g Feta
Roheline salat
Soovi korral veidi oliiviõli peale

Valmistamine

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

2. Pese baklažaan ja lõik 0,8–1 cm viiludeks (10–12 tk), arvesta sööja kohta 2–3 viilu. Vala 0,5 dl õli supitaldrikusse ning sega hulka 0,5 tl soola ja 0,5 tl purustatud pipart. Kasta baklažaaniviilud mõlema küljega õlisse ja aseta seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või -plaadile.

3. Sega riivsai 2 sl õliga, lisa ka näpuotsaga soola ja pipart. Sega, kuni saad nn märja puru. Tõsta igale baklažaaniviilule umbes 0,5 tl majoneesi ja määri laiali. Jaga viiludele ka riivsaiasegu – umbes 2 tl viilu kohta. Küpseta ahjus umbes 20 minutit, kuni riivsai on kuldpruun ja köögivili pehme.

4. Vahepeal valmista tšilliherned. Loputa sügavkülmast  võetud herneid sooja veega ja nõruta. Kuumuta poti põhjas 1 sl õli, lisa tšillipulber ja herned ning küpseta segades või potti raputades 3–4 minutit.

5. Serveeri baklažaanipihve salatipadjal koos tšilliherneste ja peale murendatud fetaga. Soovi korral nirista roale pisut kvaliteetset oliiviõli.