Foto: vida press
Toiduuudised
19. september 2019, 06:00

KÖÖGITÄHESTIK | Mis imeasi on polenta?

Polenta on maisijahust aeglaselt keetes ja hautades tehtud püree. See on pärit, nagu paljud muudki maitsvad ja populaarsed road, Itaaliast. Põhja-Itaalia toiduvalikus on sel päris tähtis koht, ent saapamaa lõunapiirkondades kohtab polentat toidulaual pigem harva.

Polenta on maisijahust aeglaselt keetes ja hautades tehtud püree. See on pärit, nagu paljud muudki maitsvad ja populaarsed road, Itaaliast. Põhja-Itaalia toiduvalikus on sel päris tähtis koht, ent saapamaa lõunapiirkondades kohtab polentat toidulaual pigem harva.

Maisijahuputru võib süüa üsna mitmel moel. Mõistagi pakutakse polentat ka eraldi, ent selle maitse võib eestlasele tunduda pisut lääge. Hoopis põnevama roa saab siis, kui täiendada püreed näiteks ürtide, vorstikeste või hoopis seentega.

Kui polenta seisma jääb, siis see hangub. Hangunult on seda mõnus näiteks grillida. Selleks aja soe polenta paarisentimeetrise kihina küpsetuspaberile laiali ja jäta mõneks tunniks seisma. Seejärel lõika tükkideks ja grilli. Paku lisandiks kala, liha või köögiviljade juurde. Soovi korral valmista meelepärane dipikaste ja naudi polentapulgakesi kastmesse pistes.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99