Sügisesed maitsed: kodused õunamuffinid mooniseemnetega
Kui kasutad gluteenivaba kaerajahu või blenderdad ise gluteenivabad kaerahelbed peeneks, sobivad muffinid ka tsöliaakiaga kimpus sööjatele. Kiirelt valmivad mahlased ja tervislikud ampsud, mooniseemnetest kelmikalt träpsulised.
Kodused õunamuffinid (12 tk)
Vaja läheb:
60 g võid
2 suurt munavalget
120 g keefirit
150 g kaerajahu
65 g demerara suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut või 0,5 tl vaniljekaunapastat
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl mooniseemneid
250 g õunu (puhastatud kaal)
Valmista nii:
Sulata või ja jäta jahtuma. Sega kuivained omavahel. Teises kausis klopi lahti munavalged, lisa keefir ning veidi jahtunud sulavõi. Sega kahe kausi sisud omavahel ning viimasena lisa õunatükid. Sega tainas ühtlaseks, jaga muffinivormide vahel ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga ahjus 30 minutit, kuni muffinid on valmis.
Pool tundi muffinite jaoks võib tunduda palju, aga keefiri/hapupiimataignaga küpsetised, kus on suur kogus puuvilju, vajavadki veidi rohkem ahjukuuma kui tavalised küpsetised.
Kommentaarid (0)