Chefs Cupi 2017. aasta võitjad. Foto: Johannes Hoimoja
Toiduuudised
9. september 2019, 15:54

Kokad selgitavad jalgpallimurul parima, et toetada nälga kannatavaid lapsi

Sel pühapäeval kogunevad Snelli staadionile traditsioonilisele sportlikule mõõduvõtule 15 kokkadest ja restoranitöötajatest koosnevat jalgpallimeeskonda. VIII korda toimuv turniir Chefs’ Cup kogub turniiri heategevusliku loterii käigus raha Toidupanka toetavale projektile Lapsed söönuks.

"Oleme läbi selle turniiri toetanud aastate jooksul mitmeid väikseid Eesti koolisööklaid, kuid nii eelmisel korral kui nüüd toetame Toidupanka,“ selgitas meediale saadetud teates kokkade jalgpalliturniiri Chefs’ Cup’i korraldaja, Fotografiska peakokk Peeter Pihel.

Kaheksandat korda turniiri korraldava Piheli sõnul on restoranide ja kokkade huvi turniiri vastu alati olnud väga suur ja eks oli ka pisut pettumust, kui eelmisel aastal otsustati väike paus teha.

"Restoranikogukond ootab seda turniiri väga ja 15 kohta alagruppides saime kiirelt täidetud, kuna üldiselt on soovijaid rohkemgi kui mahub. Sellised kokkusaamisi meie valdkonna inimestele lihtsalt väga palju pole,“ rääkis Pihel. „Et kokad ja restoranide töötajad ka tõepoolest jalgpalli mõistavad mängida, võivad kõik ise veenduda. Pealtvaatajad on vägagi oodatud.“

Tänavusel turniiril paigutati mängutabelisse ka üks üllatusvõistkond ning restoranidele tuleb jalgpallis konkurentsi pakkuma Eesti muusikute meeskond, mille kapteniks on särav lauljatar Teele Viira, kellele FC Kuressaare endise mängijana jalgpall sugugi võõras spordiala pole. „On äge, et saame oma jalgpallihuviliste muusikuteseltskonnaga sellest heategevuslikust turniirist osa võtta. Loodan, et sellest tuleb üks korralik jalkalahing ja jõuame vähemalt finaali,“ lausus Viira. Muusikute tiimi manageriks on Tomi Rahula, kelle täita on ka vastutusrikas ülesanne turniiri kohtunikuna.      

Chefs’ Cup turniiri oluline osa on heategevus. Sel aastal kogutakse koostöös heategevusliku õhtusöögiga, „Lapsed söönuks“ raha Toidupanga jaoks. Igaüks saab head teha - loteriipileteid on võimalik osta ka turniiripäeval toimumiskohas, aga ka mitmetes osalevates restoranides!

Auhindadeks on kõik osalevad restoranid pannud välja hulgaliselt kinkekaarte ning mitmeid auhindu on pannud välja ka turniiri head toetajad.

Omavahel võtavad sel aastal mõõtu järgmised restoranid ja kokkade meeskonnad: Event Catering, Stenhus Restaurant, Hiiu Pubi, VLND burger, Restaurant Tchaikovsky, Siigur Restaurants, Fotografiska Tallinn, Horisont Restaurant & Bar, Restoran Senso, Restoran MOON-Kolm Sibulat-Mantel & Korsten ühistiim, Restoran Ö ja Kaks Kokka ühistiim, Grand Holm Marina, Restoran Wicca, JOYCE, Restoran Maikrahv.

Varasematel aastatel on Chefs’ Cup turniiril Eesti restoranide jalgpallimeistriks kroonitud:

2011. aastal – Swissoteli Horisont;

2012. aastal – Alexander restoran;

2013. aastal – Swissoteli Horisont;

2014. aastal – Event Catering;

2015. aastal – Event Catering;

2016. aastal – Art Priori;
2017. aastal – NOA

Eelnevatel aastatel on turniir heategevusliku loteriiga aidatud Lauka, Rosma, Kihnu, Valjala ja Koigi koole ning Kuressaare Ametikooli kokandusõpilaste praktikat Taanis.

  

Turniir toimub 15. septembril Snelli staadionil. Avalöök kell 12.