Foto: Marina Saprunova
Toiduuudised
11. september 2019, 06:00

Osso buco

Itaalias on paljudel toitudel ja toiduainetel oma kodulinn. Osso buco ehk lahti seletatult vasikakoodist valmistatud pajaroa kodulinnaks peetakse Milanot. Muide, tõlkes tähendab osso buco õõnsat luud. Just õõnsast luust tulev luuüdi annab roale selle õige ja hõrgu meki.

Itaalias on paljudel toitudel ja toiduainetel oma kodulinn. Osso buco ehk lahti seletatult vasikakoodist valmistatud pajaroa kodulinnaks peetakse Milanot. Muide, tõlkes tähendab osso buco õõnsat luud. Just õõnsast luust tulev luuüdi annab roale selle õige ja hõrgu meki.

Nagu öeldud, vaaritatakse osso buco tavaliselt valmis vasikakoodist. Kui seda aga parasjagu käepärast pole, ajab asja ära ka veisekoot. Osta värske koot kindlasti turult ja lase lihamüüjal see ka ära viilutada.

Vasikahautise valmistamine on ülilihtne, selle saladus peitub aeglases hautamises. Kes soovib, võib kõrvale valmistada portsu tummist kartuliputru, riisi või miks mitte pasta’t. Kuid kõige traditsioonilisem lisand on hoopis safranirisoto.

Edasi lugemiseks: