Kala köögiviljadegaFoto: Evelin Ilves
Toidutare 9. september 2019 07:30
Toidutare kolmnist Evelin Ilves jagas septembri alguse kolumnis oma väikse pere esimese kooli- ja tööpäeva õhtusöögi retsepti. "Mõlemad lapsega olime väsinud ega üldse valmis midagi töö-ja ajamahukat ette võtma. See roog valmis algusest taldrikuni 25 minutiga!"

Kiire päeva õhtusöök

1 terve väiksem kala (beebiforell, kuldmerikoger, meriahven, väike koha vms)

pool sidrunit

50g võid

150 ml valget veini või magustamata õuna- või viinamarjamahla (õunamahlaga Värska on super!)

soola, valget pipart

3 värvilist porgandit

peotäis lehtkapsast või lillkapsaõisikuid

Tee nii

Puhasta kala, pane ta kõhtu sidruniviile, kui on, siis ka rohelisi ürte. Lõika terava noa otsaga kala paksemasse osasse mõned põikiviilud, et head maitsed kergemini sisse jõuaks.

Raputa ahjupannile natuke soola ja aseta kala sellele. Kalla üle valge veini või mahlaga. Puhasta ja viiluta köögiviljad ning laota kala ümber.

Puista kalale ja köögiviljadele võitükikesi, maitsesta soola ja valge pipraga, kui meeldib, pane natuke meelepärast juustu ka peale (värske noor kitsejuust on imeline) ja küpseta 200°C ahjus 15–17 minutit.

Ongi valmis hõrk kala ja pisut krõmpsuvad porgandid ning krõbe lehtkapsas. Vaeva ei mingisugust, eelarve kahe peale kokku 7 eurot. 

Head vananaistesuve!

Evelin

Pika tänava kodust