Toiduuudised

Mida vegan ikkagi sööb? Hommikul käib juustu asemel hernepesto ja oapasteet  (1)

Kersti Eero, 7. september 2019, 00:01
MÜÜDID PÜSIVAD VISALT: „Sageli kipuvad inimesed arvama, et vegan sööbki terve elu ainult kurki, tomatit ja õunu,“ naerab Reelika Õigemeel ja kinnitab, et tegelikult võib taimne toidulaud olla väga maitsev, rikkalik ja toitev.Foto: Aldo Luud
„Kui omnivoor mõtleb, et ostan täna kana, aga mis ma sinna kõrvale teen, siis vegan mõtleb, et mul on need köögiviljad ja teraviljad olemas, aga mida valgulist sinna juurde võtta. Ja kuna hetkel pole aega ise midagi teha, siis võtaks ehk paki viinereid,“ tõdeb toitumisnõustaja Reelika Õigemeel, et lisaks toidulauale erineb ka vegani ja omnivoori mõttemaailm.  

Veganiviinerite ja -frikadellide populaarseim koostisaine on soja, sageli tehakse viinereid ja vorste ka seitanist ehk nisuvalgust, samuti kaerast. „Ribastatud kaer on hästi populaarne just Soomes,“ ütleb vegan ja Eesti toitumisnõustajate ühenduse esimees Reelika Õigemeel. 

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

2. september 2019, 20:10
UUS AEG, UUED ÕPPEAINED: Tallinna teeninduskool avas veganikokkade eriala
25. august 2019, 11:32
KUIDAS OLLA VEGAN: esimesed sammud täistaimetoitlaste maailmas
27. juuli 2019, 10:30
NAISTELEHT TESTIB | Kas taimne jäätis sünnib süüa?
3. juuli 2019, 10:44
TERVISETEADLIKE RÕÕMUKS: valefrikadelli supp ja võileib veganšnitsliga

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee