Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
7. september 2019, 10:03

PANE TÄHELE | Kööginipp: kuidas kana õigesti tükeldada? (1)

Kana on kahtlemata see proteiin, mille järgi haaravad igapäevaselt paljud perenaised. Kõige soodsam on osta terve kana ja sellest näiteks nädala jooksul erinevaid sööke möödaminnes kokku visata.

Et kõik sujuks argiõhtutel võimalikult kiirelt, oleks ettevalmistööd mõistlik enne ära teha.

Mida teha?

1. Eemalda kana selgroog.

2. Seejärel lõika küljest tiivad ja koivad.

3. Lõika koibadelt ära alumine osa, et jääks järele kanapoolkoib ja -kints.

4. Seejärel eemalda rinnafileed ja koori neilt nahk maha.

5. Kogu järelejäänud karkass ja nahad tõsta selgroo juurde – sellest saad valmistada veel ühe roa!

Karkassist keeda puljong

Mõni ehk mõtleb, et mis ma sellest karkassist ikka alles hoian. Tegelikult oleks prügisse panek aga täielik raiskamine!

Pane selgroog, kana nahk ja karkass potti. Lisa külma vett nii palju, et see kataks liha. Pane potti ka poolitatud sibul, sool, pipar ja kaks loorberilehte.

Lase veel keema tõusta, seejärel lase kanal madalal kuumusel 45 minutit podiseda. Kui tarvis, lisa vahepeal vett. Nõruta vedelik teise potti ja eemalda ülejäänud massist liha. Saadud puljongit saad kasutada suppide ja hautiste valmistamiseks.