Toiduuudised

Suu magusaks! Küpseta nädalavahetuseks karamelline lehmakommikook (1)

Ragne Värk, 7. september 2019, 10:54
Foto: Ragne Värk
PÕHI:

  • 1 muna
  • 1 dl õli
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola

TÄIDIS:

  • 600 g hapukaid õunu
  • 200 g lehmakomme
  • Kate:
  • 75 g nisujahu
  • 50 g mandlilaaste
  • paar mehist näpuotsatäit soola
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 75 g võid

Vahusta muna õliga, lisa vahustamist jätkates suhkur. Sega juurde kuivained. Kalla tainas küpsetupaberiga kaetud koogivormi (Ø 22–24 cm).
Koori ja tükelda õunad ning pane koos lehmakommitükkidega koogivormi. Katte valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Tõsta purukate koogivormi ja küpseta alumisel siinil 170kraadises ahjus 40–50 minutit.

Samal teemal

2. september 2019, 11:27
NAISTELEHT TESTIB | Milline lehmakomm mekib nagu vanasti?

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee