Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
7. september 2019, 10:54

Suu magusaks! Küpseta nädalavahetuseks karamelline lehmakommikook (1)

PÕHI:
  • 1 muna
  • 1 dl õli
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola

TÄIDIS:

  • 600 g hapukaid õunu
  • 200 g lehmakomme
  • Kate:
  • 75 g nisujahu
  • 50 g mandlilaaste
  • paar mehist näpuotsatäit soola
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 75 g võid

Vahusta muna õliga, lisa vahustamist jätkates suhkur. Sega juurde kuivained. Kalla tainas küpsetupaberiga kaetud koogivormi (Ø 22–24 cm).
Koori ja tükelda õunad ning pane koos lehmakommitükkidega koogivormi. Katte valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Tõsta purukate koogivormi ja küpseta alumisel siinil 170kraadises ahjus 40–50 minutit.