NaanFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
9. september 2019, 08:00

KÖÖGITÄHESTIK | Mis on naan ja kuidas seda valmistada?

Indiast pärit lameleib valmib traditsiooniliselt kõrgel kuumusel tandooriahjus. Eesti perenaine saab aga soovi korral naani valmis küpsetada ka kõige tavalisemal pannil.

Indiast pärit lameleib valmib traditsiooniliselt kõrgel kuumusel tandooriahjus. Eesti perenaine saab aga soovi korral naani valmis küpsetada ka kõige tavalisemal pannil.

Taina koostisesse ei kuulu munad (ja ära proovi neid ka kuidagi retseptiga sobitada), kuid kindlasti on vaja (kuiv)pärmi ja nisujahu. Viimased komponendid eristavadki naani täisterajahust valmivast India lameleivast rotist.

Õigesti valmistatud naan on pehme ja õhuline ning selle pinnal peavad olema kuldseks küpsenud rõngakesed. Et tainas kerkiks ja tekiksid õhumullid, tuleb lameleiba kindlasti küpsetada kõrgel kuumusel.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99