Koolialguse pliiats ehk Kirju Koer Foto: Eva Palu
Toiduuudised
31. august 2019, 10:36

KOOK 1. SEPTEMBRIKS: 10 lihtsat maiuspala, millega tähistada koolialgust igas vanuses

Vahel tundub, nagu algaks aasta tegelikult kaks korda – esmalt jaanuarist ja siis septembrist. Koolialgus on tähtis päev hoolimata sellest, kas minnakse alg-, põhi-, üli- või elukooli. Miks siis mitte sel puhul midagi lihtsat ja maitsvat lauale panna ja end veidi erilisemana tunda.  Ikkagi 1. september.

Kogusime Toidutare suurest varamust need 10 lihtsat koolialguse koogiks sobivat retsepti, millega saavad hakkama vajadusel ka pere pisemate käed. 

Klikka retseptil: Koolialguse pliiats ehk Kirju Koe

Koolialguse pliiats ehk Kirju Koer Foto: Eva Palu

Kooli minemises on alati midagi pidulikku. Ilusat kooliteed nii suurtele kui väikestele õpihimulistele! Ja et teil pliiats uuel aastal alati terav oleks!

Klikka retseptil: Kaneelisaiad kui pulgarullid 

Kaneelisaiad kui pulgarullid Foto: Mari-Liis Ilover

Kaneelikuklid saavad palju põnevama ja pidulikuma ilme, kui nad on torgatud pulgakommi kombel pulgakeste otsa! Maitsevad hästi ka glasuurita, aga näiteks pitsivahusel printsessipeol on roosa glasuur igati omal kohal. Kogus 35 tükki.

Klikka retseptil: Numbritort 

Numbritort Foto: Jaan Heinmaa

Küpseta kondenspiima ja kakaokreemiga tort sellise numbri kujulises vormis, mitmendasse klassi su laps läheb. Kui sellist pole, kasuta lahtikäivat 24 cm läbimõõduga koogivormi. Kogus kuuele kuni kaheksale.

Klikka retseptil: Õhuline küpsisetort 

Õhuline küpsisetort Foto: Jaan Heinmaa

See tort on eriti hea, kui see on tehtud õhulise hapukoorekreemi ja beseetäidisega. Retsepti autoriks on kaheksa-aastane laps .

Klikka retseptil: Juustu ja singiga pulgapirukad 

Juustu ja singiga pulgapirukad Foto: Jaan Heinmaa

Kes ütles, et jäätisepulga otsas ei võiks hoopis pirukas olla? Pirukas olgu vigur ning rõõmuks lastele ja lapsemeelsetele.

Klikka retseptil: Apelsinimekiga pulgakoogid 

Apelsinimekiga pulgakoogid Foto: Jaan Heinmaa

Lihtsalt valmivad maitsvad koogikesed on lastepidudel asendamatud. Pulgakooke võib teha nii heledatest kui tumedatest vormiküpsistest või digestive küpsistest, just sellest millest paremini maitseb. Glasuuriks kasuta võimalusel spetsiaalset glasuurisokolaadi, kas see on tume või piimasokolaad, sõltub maitsest. 

Klikka retseptil: Peaaegu tiramisu kodumaise toorainega  

Peaaegu tiramisu kodumaise toorainega Foto: Jaan Heinmaa

Olgem tänulikud itaallastele oivalise magustoidu, tiramisu eest. Muna ja mascarpone kasutamise asemel tehkem seda aga eesti moodi - vahukoore ja muidugi kohupiimaga! Tõsi küll, õhulised Savoiardi biskviitküpsised on siin parimad, aga proovida võid ka Marie ja meie oma Kalevi küpsistega. Mina panen magusroa sisse suhkrut üsna tagasihoidlikult, sest mulle meeldib tunda puhast koore-, kohvi- ja kakaomaitset. Kui eelistad magusamat, maitsesta kohupiimasegu endale meelepäraselt. Valmista maius lamedapõhjalisse kaussi või koogivormi. Ainete kogusest piisab umbes 2-liitrise anuma jaoks.

Klikka retseptil: Lehtkapsa-õunakook 

Lehtkapsa-õunakook Foto: Jaan Heinmaa

Rohelises koogis annab kauni tooni lehtkapsas, aga  maitses jääb domineerima siiski kerge õunamaitse. Maheda koogi teeb magusamaks valge sokolaadi ja toorjuustu kreem. Koogi võib valmistada ka spinatiga. Siis on vaja spinatilehed vaid kuuma veega üle valada. 

Klikka retseptil: Pehme kaerakook õunte ja lehmakommidega 

Pehme kaerakook õunte ja lehmakommidega Foto: Jaan Heinmaa

Pehme ja mahlane kook saab lehmakommidest mõnusa magusa maitse lisaks. Kaer on aga kasulik seedimisele ning kärbib kaloreid.

Klikka retseptil: Kodujuustu-singipirukas 

Kodujuustu-singipirukas Foto: Jaan Heinmaa

Mõnusalt juustune pirukas, millel pole põhja. Pirukat on lihtne valmistada ja see maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Samuti sobib lapsele kooli või vanematale tööle kaasa pakkida.