Toiduuudised

Fermenteerimine on tervislik: kuidas hapendada seeni?  (1)

Kersti Eero, 8. september 2019, 10:00
Ulvi Kallase hapendatud punapeedi ja seente suurm fänn on tema tütar Anett-Mariin. „Ta pistab neid purgist mis prõgin,“ rõõmustab Ulvi. Foto: Jassu Hertsmann
„Hapendamiseks sobivad kõik söögiseened,“ kinnitab kogenud hoidistaja Ulvi Kallas. Lisaks seentele hapendab ta punapeeti, kõrvitsat ja porgandit. „Fermenteeritud asjal on head bakterid sees.“  

„Kui ma laatadel käin, on inimesed jätkuvalt üllatunud, et kõrvitsat ja punapeeti saab ka hapendada,“ ütleb kümme aastat Taalbergi talu koduköögis hoidiseid teinud Ulvi Kallas. Aga kui paar nädalat tagasi õpetas Õhtulehe toiduküljel Kõrveküla maanaiste seltsi Miina retseptimeister Mari Leover, kuidas köögivilja soolvees hapendada, siis Ulvi soolvett ei kasuta. „Aedviljad annavad ise piisavalt mahla välja,“ kinnitab ta. 

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

3. august 2019, 00:01
Hoidistamishooaeg: sõstralehtede asemel proovi porgandipealseid ning lisaks kurkidele marineeri rediseid ja ube

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee