Rõõmus Margaretha sai kahest oliivist silmad, kirsstomatist nina ja prosciutto singist tegi Marii talle ka naerusuu. Pidulikkust lisab pitsale värskest basiilikust ja rukkilillest patsike. Foto: Kadri Tilk
Toiduuudised
31. august 2019, 00:01

Kuidas tähistada kooliaasta algust? Tee koos lastega pitsat ja jäätist

„Kui paljudes peredes on kombeks käia 1. septembril restoranis söömas, siis meie teeme kodus kõik ise. Teeme kõik koos,“ ütleb restorani Umberto peakokk Evari Tšetsin, kelle tütar Marii läheb teise klassi.  

„Kui paljudes peredes on kombeks käia 1. septembril restoranis söömas, siis meie teeme kodus kõik ise. Teeme kõik koos,“ ütleb restorani Umberto peakokk Evari Tšetsin, kelle tütar Marii läheb teise klassi.  

Pildil oleva naerunäo küpsetasid Evari ja Marii Õhtulehe palvel juba eelmisel kolmapäeval, aga pitsategu on plaanis ette võtta ka esmaspäeval. „Meil on sõpruskonnas üheealised lapsed, paneme Green Eggi grilli aeda püsti, iga külaline võtab oma lemmiktoorained kaasa ja pitsapidu võib alata. Žonglöörime tainapallidega, teeme neist lendavaid taldrikuid ja loobime üksteisele. Lendamise käigus tainas venib, nii et rullida pole vajagi. Iga laps saab endale portsu tainast ja hakkab sellest nagu plastiliinist oma äranägemise järgi pitsat vormima. Lõpuks saab igaüks elava tule peal oma pitsa ka ära küpsetada,“ räägib Evari ja rõhutab, et oma kätetööd võib kaunistada täpselt nii, nagu kellelegi meeldib.

Edasi lugemiseks: