Lihatoidu retseptid

Hakkliha-kartulipudruvorm õunte ja pohladega 

Tiina Lebane, 27. august 2019, 07:52
Hakkliha-kartlulipudruvorm õunate ja pohladegaFoto: Jaan Heinmaa
Mis nii viga perele süüa teha, kui kõik köögi- ja puuviljad ja marjadki järjest valmivad! Lihtsalt lisa kodusele argiroale õunaviile ja pohli ning üllatud ka ise, kui maitsva toidu oled valmis teinud. Muide, pohlade asemel võid kasutada ka punaseid sõstraid.  

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
30 minutit + 55 minutit ahjus

Koostisosad
KARTULIPUDER
1 kg Kartulid
Sool
2 dl Kohvikoor
30 g Või
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
HAKKLIHAMASS
2 tk Saiaviil
1 tk Keskmine sibul
Värskelt hakitud petersell
500 g Hakkliha
1 tk Muna
Sool
Purustatud must pipar
PEALE
3 tk Keskmine õun
4 spl Pohlad
20 g Või

Valmistamine

1. Kõigepealt valmista kartulipuder: koori ja tükelda kartulid ning keeda 1 tl soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kuuuta väikeses potis kohvikoort ja võid, kuni viimane on sulanud.

2. Vala kartulitelt keeduvesi ära, kalla võikoor potti ning tambi kartulid koos vedelikuga pudruks. Soovi korral maitsesta riivitud muskaatpähkliga.

3. Vahepeal, kui kartulid keevad, valmista hakklihamass. Pane saiaviilud vee sisse paisuma, koori ja haki sibul peeneks. Haki ka petersell. Pigista saiast vesi välja ning sega koos muna, hakitud sibula ja peterselliga hakkliha sisse. Segada on hea käega, siis on kindel, et kõik koostisained jaotuvad ühtlaselt. Maitsesta segu soola ja pipraga.

4. Pane ahi 150 kraadi peale sooja. Määri umbes 2-liitrine ahjuvorm seest võiga, tõsta hakklihamass vormi põhja ja kata kartulipudruga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.

5. Küpsemise ajal lõika õunad paksemateks viiludeks (koduaia õunu pole vaja koorida!). Kui vorm on 30 minutit ahjus olnud, siis võta see välja, torka õunaviilud pudru sisse, puista pohlad ja võitükid peale ning jätka küpsetamist veel 20–25 minutit. Söö ahjukuumalt. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee